100 hk Global-modeller med Dyna-4

Massey Ferguson lanserte i sommer den anerkjente Dyna-4-transmisjonen på de firesylindrede Global-modellene MF 5710 og MF 5711. Traktorene har motorer på henholdsvis 100 og 110 hk og kan leveres med hyttefjæring som ekstrautstyr.

– De nye MF 5710- og MF 5711-traktorene med Dyna-4-transmisjon vil passe perfekt til bønder som ønsker en enkel traktor med moderne transmisjon og 100 hk eller mer under panseret, sier produktsjef Ole Jakob Rustad i Eikmaskin.

De to modellene er basert på det solide Massey Ferguson 5700-chassiset, og har 4,3 tonn løftekapasitet. Disse kostnadseffektive traktorene med Dyna-4-transmisjon passer perfekt til et bredt utvalg oppgaver ute på jordet eller på veien. De er utstyrt med en rekke moderne funksjoner, inkludert hydraulikk-betjening for enkel bruk.

Du ser de nye Massey Ferguson Global-modellene med Dyna-4-transmisjon på Agroteknikk

– Den nye Dyna-4-transmisjonen med fire kløtsjfrie girskift gir enkel betjening til de nye robuste og kostnadseffektive arbeidshestene fra Massey Ferguson. Kombinert med frisikt-tak, som nylig ble lansert på Global-modellene, er de perfekte lastertraktorer.

Anerkjent Dyna-4-transmisjon

Fra før av har Massey Ferguson lansert Dyna-4 på MF 5708 og MF 5709. Dyna-4 er en svært effektiv transmisjon som gir best-i-klassen, enkel og praktisk kontroll over 16 hastigheter forover og 16 bakover med fire Dynashift- (powershift-) hastigheter i fire grupper. Et krypgir er tilgjengelig som tilvalg.

– Med fire kløtsjfrie Dynashift-hastigheter på hvert gir er det svært enkelt å betjene girene med Power Control-spaken på venstre side og T-spaken på konsollen. I tillegg til enkle kløtsjfrie girskifter får du økte muligheter med AutoDrive som tilvalg, forklarer Rustad.

Innstilt på «Automatic» skifter traktoren da gir automatisk, basert på motorbelastning og hastighet. I tillegg til enklere bruk, gir den deg beste innstilling med tanke på ytelse og drivstofføkonomi.

Flere fordeler

Hans-Kåre Ingerø er Massey Ferguson-spesialist ved Eiksenteret Sarpsborg. Han har stor tro på Dyna-4 på Global-modellene, og er glad for at det nå er fire ulike modeller med dette transmisjonsvalget.

– Her på Østlandet er det flere som vurderer de største Masey Ferguson 5700 Global-modellene som lastetraktor, sprøytetraktor eller gjødseltraktor. Mange forventer nok Dyna-4-transmisjon på en såpass stor traktor, og nå får de jo det, forteller han.

– Personlig liker jeg godt den elektriske trepunktsbetjeningen på Global-serien. Den er minst like godt som på S-serien, og vi har bestilt inn flere Massey Ferguson 5700 Global med Dyna-4.

Brems-til-nøytral

Med Dyna-4 får du også muligheten til den praktiske funksjonen brems-til-nøytral. Denne utmerkede kontrollen forbedrer og forenkler bruken av frontlaster. Du aktiverer den med en bryter, og dermed settes traktoren i fri hver gang bremsen trykkes inn. Du trenger bare å bruke én pedal.

Muligheten for hyttefjæring på MF 5700 Dyna-4-modellene gir vesentlig bedre komfort for føreren. Systemet er helt mekanisk, og benytter seg av to lyddempende gummiblokker til å støtte førerhytten foran, med et par fjær-assisterte støtdempere montert på hjørnene bak. Systemet krever ingen handling fra føreren, og dempingen er stilt inn på forhåndsbestemte nivåer basert på støtdemperne og fjærene.

Del gjerne artikkelen på sosiale medier: