Det nye EU-direktivet i bilder

Alle traktorer som produseres etter 1. januar 2018 og selges i Norge må oppfylle EU-direktiv 167/2013, det såkalte Mother Regulation. Massey Ferguson har benyttet muligheten til å oppdatere traktordesignet. Her er de viktigste konsekvensene for deg.

Denne nye bestemmelsen berører alle aspektene ved traktoren. Massey Ferguson-traktorer vil deles inn i to kategorier: Ta med maks hastighet på 40 km/t og Tb med maks hastighet på 50 km/t. For sistnevnte må bremsesystemet være mer effektivt på grunn av høyere bremsebehov for å stoppe traktorens totalvekt. Disse traktorene vil også ha varsler i tilfelle kraftmangel på motoren.

Les også: S for Særdeles bra

Hovedendringene for bremsefunksjonene er at selv med frakoblede pedaler, må tilhengerbremsen være aktiv over 12 km/t. Nødbremsen aktiverer tilhengerbremsen, og de to pedalene må være sammenkoblet på Tb-traktorer for å kjøre over 40 km/t.

Massey Ferguson innfører tokrets trykkluftbremsesystem (Pneumatic Dual Lines) på alle modeller unntatt på smale spesialtraktorer og teleskoplastere for å etterkomme direktivet. Da vil ikke den enkle hydrauliske bremseventilen vi kjenner være tillatt alene, men kun tilbys sammen med tokrets trykkluftsystem.

Alle tohjulsdrevne traktorer vil begrenses til maks 30 km/t for å oppfylle regulativet. Merk at veitrafikkloven fortsatt regulerer maks hastighet, og den vil forbli som den er i dag.

Les også: Flere traktornyheter fra MF

Del gjerne artikkelen på sosiale medier: