Masse folk i Bergen

Til tross for nærmere 30 varmegrader og førsteslåtten rett rundt hjørne, var det til tider stinn brakke i Bergen når Massey Ferguson Global Roadshow kom på besøk 29. mai. Folk kjørte i både en og to timer for å få med seg showet.

Traktorene som var med karavanen var stort sett ute på prøvekjøring, og globalserien fikk mange gode tilbakemeldinger. Etter to begredelige innhøstningsår er vestlendingene blitt veldig opptatt av vekt og marktrykk, og der passer globaltraktorene inn som hånd i hanske.

Knut Jostein Sævild (bildet) fra Samnanger kom for å se på 4700-serien. Han har et lite bruk ved siden av full jobb, og karakteriserte seg selv som en wannabe bonde, eller hobbybonde som vi østlendinger kaller det. Sævild har litt innmark som er utleid til villsaubeite, men driver ellers selv i skogen, kjører med beitepusser både på egen gård og hos bekjente og brøyter lokalveier på vinteren.

Sævild kommer fra en familie som alltid har vært trofast mot Massey Ferguson. Godtraktoren hans i dag er en 2006-modell Massey Ferguson 2435, som har gått snaue 2000 timer. Den er han superfornøyd med, men vurderer allikevel å bytte den inn i en modell fra 4700-serien.

Han synes fem års garanti og et problemfritt traktorhold er attraktivt, og traktoren viderefører det enkle konseptet som passer inn på småbruket hans. Ikke minst har den riktig høyde. Ingen traktor slipper inn i bygningen hans hvis de er over 1,60 høye.

Du finner reiseruteen til Massey Ferguson Global Roadshow 2018 her.

Del gjerne artikkelen på sosiale medier: